Освітньо-кваліфікаційний рівень – “Молодший спеціаліст”

 

Кваліфікація – “Економіст”

 

Термін навчання – 2р. 10міс.

 

Професійна діяльність:

  • планово – економічна, організаційно – управлінська діяльність Aна підприємствах, в установах, організаціях різних форм власності.

 Первинні посади:

  • економіст з планування ;
  • економіст з матеріально – технічного постачання;
  • економіст із збуту;
  • технік з нормування праці;
  • технік з планування;
  • технік з праці.

Вищі навчальні заклади ІІІ-ІV р.а., з якими утворені навчальні комплекси та укладені угоди про співпрацю (навчання – за скороченим терміном; вступ – без сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти):

  • Житомирський державний технологічний університет;
  • Тернопільський національний економічний університет;
  • Вінницький економічний університет;
  • Буковинська державна фінансова академія (м. Чернівці)

 

Про спеціальність «Економіка»

 

Призначення молодшого спеціаліста:

 

        Призначення молодшого спеціаліста з економіки визначається тим, що це фахівець з високим рівнем фахової освіти, підготовлений для планово-економічної, організаційно-управлінської, фінансової діяльності в галузі економіки на виробництві, у сфері послуг, в управлінні відповідно до фахового спрямування.

 

 Вид діяльності фахівців з вирішення професійних завдань: 

  • Бере участь у підготовці перспективних і річних планів підприємства.
  • Бере активну участь у техніко-економічному обгрунтуванні освоєння нових видів продукції, нової техніки, прогресивних технологій, механізації і автоматизації виробничих процесів.
  • Розробляє техніко-економічні нормативи матеріальних і трудових затрат для визначення собівартості продукції.
  • Розробляє планово-розрахункові ціни на основні види сировини, матеріалів, палива, енергії.
  • Складає калькуляцію товарної продукції і проекти цін на продукцію.
  • Веде облік виконаних планових завдань по підприємству.
  • Складає періодичну звітність.
  • Здійснює комплексний економічний аналіз господарської діяльності підприємства.